8 Ekim 2013 Salı

Demo-Kros Haritası

Geçenlerde bir paket mi bulunmuş ne, ülkeyi karıştırdı. Yahu şu son zamanlarda popülist kelimeleri ne kadar çok kullanır oldu bu millet. Paket, açılım, şok edici konuşma, süreçler, anadil, demokrasi, yol haritası vs.. Paket nedir arkadaşlar yahu, yasa tasarısı denir bu tür şeylere. Ama yasa falan denilince millet hani bir çekimser davranır, e hükümet bunu çok iyi bilir olduğu için, paket vs. diyerek yediriyor. Yeni bir şey de değil 10 küsür senedir bu böyle.

Neyse gelelim konunun özüne. Şimdi bu Akp ne diyor? Durmak yok yola devam, beraber yürüdük biz bu yollarda vs. Ama baktılar artık son zamanları geliyor. Ülkeyi de tam istedikleri kadar zehirleyememişler. Hemen vitesi arttırdılar, koşuya başladılar. Yerim deyim yerindeyse yürümekten krosa geçtiler.

Ayrıca her siyasetçinin kullandığı standart bir laf vardır. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. İşte bu paket öyle bir şey. Yani demo (deneme sürümü). Bir de bu erozyon hareketinin nerelerden nasıl olacağının bir planı bir projesi olur. Ona da yol haritası der bu zatlar. Alın size demo-kros haritası.

Şimdi haritaya bir bakalım neler var neler. Seçim barajı!! Hemen belirtelim bu en önemsiz madde burada ki. Çünkü değiştirmeyecek, tartışmaya açıyorlar. Niyetimiz iyi demeye getiriyorlar. Tak ordan atlıyoruz romen enstitüsü. Yahu buna eyyamcılık denir kardeşim. Sen git Sulukuleyi yık, adamların kültürünü ortadan kaldır, sonra Romen kültürünü yaşatmak için enstitü açacağız de. Bunu git bir darbukatöre söyle cevabı "hade ordan beyaa" olur.

O kadar özgürlük ibadete karışmamak falan dediler, araya türbanı giydirdiler. Alevi kardeşlerim ibadet etmesin mi? Ne oldu cemevlerine? Türbanın arkasına saklanmada ortaya çık sen önce bunu açıkla millete.

Yahu devlet bir kurumdur. Bu kurumun dini olmaz. Madem yönetiyorsun önce bunu bir kafana yerleştirecekin. Takkeyi çıkartıp önüne koyacak bir düşüneceksin. Ama sana zor gelir kardeşim. Sonra devlet dediğin şeyin bir resmi dili olur. Bunu zedeleyemezsin. Yok anadilde savunma hakkı. Kardeşim sen git önce bir okul aç doğuda köylerde, koy oraya öğretmenini bak bakalım dil öğrenmek isteyen var mı yok mu? Sen daha doktorunu, öğretmenini Ankara'dan öteye göndermekte başarısız ol sonra ülke yönetmeye kalk.
Olmaz arkadaş.

Zaten üretim yapmayan bir ülkede yaşıyoruz. Ağır sanayi diye bir şey yok. Elektriğin özel, telefonun özel, suyun özel, gazın dışardan, benzinin dışardan, samanın dışarıdan, havamızı ne zaman satıcan?

Bir ülkenin ordusunu al sen hapishanelere tık. Sonra ülkemi savunuyorum ben diye git patriotları ülkene yerleştir. Natoya üsler aç, radarlar madarlar. Ama aynı zamanda git mayınları temizlet sınır boyunca, tak orda savaş çıksın hemen sonrasında, sende en önde bayrak tutan terminatör kesil başımıza. Yahu höt dese biri yanında kalbine inecek, 5000 polisle dolaşıyosun sen hangi savaştan bahsediyosun arkadaş.

Koşuya devam edelim derken ciğerimizi söktün yahu, böyle başbakan mı olur. Sözlüğe bakıcaksın önce, vatan haini neymiş okuduktan sonra, ampül yanacak, sonra gidip aynaya bakacaksın, sıfat karşına çıkacak, ah bide utanman olsa oda çok güzel olacak. Ama bizim bir abimiz vardı hep derdi, suratı kösele kösele der ayaklarının altına vururdu, bu tip adamdan bi tane çıkarmı karşımıza diyordum, bir gökçek çıktı, bir de sen be tayyip. Ama bi tane adam etmediniz.

Ben bu ülkede yaşadığım için gurur duymak istiyorum, sizin yüzünüzden utanmaktan sıkıldım. Kandırılmış koyun sürülerinizde uyanıyor yavaşta olsa. Umarım pasaportlarınızı uçak biletlerinizi hazırlamışsınızdır. Buralardan defolur gidersiniz. Sizlerinde 30 yıl sonra kahraman olmasını içimize sindiremeyiz...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder