26 Eylül 2013 Perşembe

Tayyip'in S10 Yılı

Çok güzel bir atasözümüz var, bilir misiniz? Hani zor günler geçirirken söylenir, haksızlığa uğradığınızda aile büyüklerinizden mutlaka duymuşsunuzdur.. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner... İşte Tayyip beyin hesap kesim günü yaklaştı..

Ama faturası çok ağır, ülkeyle uzun süredir oynadığı için değil, o süre zarfında ülkeyi çok hor kullandığı için. Biraz hatırlayalım mı nasıl geldi, neler yaptı?

Bakınız bu son Ergenekon'la ortaya çıktı ki meğer bu 28 Şubat Tayyip'e yaramış. Nasıl mı? Ustası merhum Erbakan'dan kurtulması gerekiyordu, hem onun hem dış güçlerin.. Sebep mi? Çünkü Erbakan'da dini kullanırdı ama o en azından milli bir kalkınma hayal ediyordu. Bu dış güçlerin işine gelir mi? Gelmez tabi..

Onu yollarken de o kadar güzel bir tezgah kuruldu ki, süreç sonuçlanınca muhafazakar kesim mağdur, ordumuzda anti-demokratik gözüktü... Boşluğu da Tayyip doldurdu. Çünkü onun bir felsefesi var. Nerde beleş oraya yerleş...

Sonra neler yaptı.. Mesela gitti Yahudi cesaret nişanı alan ilk Yahudi olmayan kişi oldu, ama elhamdülillah müslümandır kendisi yanlış anlamayın. Öyle müslümandır ki o, toplumun en kutsalı olan vakıfları bir şekilde işletmelere dönüştürürmesini iyi bilir o. Vakıf dediğin hayır içindir, ticaret için değil deseydi fetoş, o da dokanmazdı. Unutkandır kendisi.

Yalan söylemekte de üstüne yoktur hani, sabah ak der öğlen kara der ikindide al der akşamda sarıya döner en son yatsıda yeşil der olayı çözer. Onun anladığı yeşil renk değil, ağaç çiçek böcekte değil, onun anladığı tek yeşil Amerikan doları.

Türk lirasına da el atmışlığı vardır. 6 sıfırı atacaz falan ayağına değer kazancaz derken birde baktım dolar 2 lira olmuş. İşte ekonomik büyüme budur. Şimdi maaşını dolarla aldığı için güzel bir uygulama yapmış doğrusu.

Askeride içeriye tıktı, medyayıda kendine bağladı. Artık bunları söylememe gerek yok diye sona koydum. Biber gazının hastası bir gençlik ortaya çıkardı ayrıca. Anayasanın anası.. işte öle yaptı. Bu s10 yıllarda kaç banka battı onu bilmiyorum takip edemedim. Ama oğlu devlet bankalarından olmayan projelerle iyi kredi almış diyollaaa bende duydum öle bişeyler gare..

Rize'de karadenizli oldu, Manisa'da milliyetçi oldu, Fatih'te muhafazakar oldu, açılım yaptı demokratik oldu, yani adamın ideolojisi karıştı piç oldu. Onada hak vermek lazım şimdi. O kadar parayı bende havadan cebe indirsem bende kafayı çizerdim.

Neyse işte çok halt yedi s10 yıllarda bu eleman, şimdi gitme vakti geldi, son şakalarını yapsın bizde kekeme kahkahası atalım ona.

Ha...Ha...Ha...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder