15 Haziran 2013 Cumartesi

Direnişe Devam Kararı

Taksim dayanışması direnişe devam kararı aldı..

Doğru karar, çünkü geri dönüşü olmayan 18 gün geride kaldı ve artık bunun sürdürülmesi mecburiyeti doğdu.

Bundan tam bir hafta önce pazar gecesi eyleme son verip o zaman düşünmeye ve konuşmaya başlansaydı, ben eminim ki şu anda kamuoyunda çok daha iyi bir izlenim oluşturulmuş olacaktı.

Evet bu direniş haklı bir direniştir, fakat direnişi etkilerinin iyi tahlil edilmesi gerekir.

Alışmak diye bir olgu var ve insanlar artık çatışma haberlerine, farklı eylem etkinliklerine,kısacası bu yolda ortaya çıkan herşeye, alışma sürecine girdiler, bu yüzden 11 yıllık stresi tek nefeste kusmak yerine uzun süreçli bir sosyal eylem olarak devam etmelidir.

Eylem devam ediyor, evet hala yeni insanlar katılıyor, gezi parkını ziyaret ediyor, fakat orada sürekli kalan çekirdek diyebileceğimiz çapulcu arkadaşlarımız var. Ve bu kişilerin sayısında gün geçtikçe azalma oluyor, evet park çok daha kalabalık, evet daha fazla insan akın ediyor, fakat basitçe geceleri orada yatan arkadaşlar artık yavaş yavaş çekiliyorlar.

Bunun sebebi stresten doğan enerjinin doğru yönlendirilmemiş olmasıdır. Mevzu gezi parkı değildi sadece tabii ki bir çok şey protesto edildi.

Ama bence yollara dökülen milyonlar varken ve halk uyanmaya başlamışken konunun tek ve belirli olması ve de onun başarılması için amaçların çizilmesi gerekirdi.

Bence konu "Türkiye'nin bağımsızlığı ve bütünlüğüdür." Bunun dışında gelişen çoğu protesto insanların şevkini kırmaktadır.

Sonuç olarak; şu an yürütülen çalışmalar ve direniş yaklaşımıyla devam etmek mecburiyeti doğmuştu çünkü psikolojik eşik diyebileceğimiz süre aşıldı. Psikolojik üstünlük yavaş yavaş yine hükümete geçmekte çünkü hayat normale dönmedikçe çevreden çatlak sesler yükselmeye başlayacaktır, böylece direnişin yarattığı olumlu hava bozulmaya başlayacaktır.

Artık direniş, devrim, eylem, protesto gibi kelimeleri kullanmayalım. Seçen biziz, emek veren bizleriz, çalışanlar bizleriz, gerçek efendi bizleriz, artık hatırlayalım EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder