13 Temmuz 2013 Cumartesi

Demokrasi Treni!?

6 Eylül 1955 günü İstanbul Ekspres adlı gazete gün içinde 2. baskısını yapıyor ve o yılların şartlarında, 6 Eylül günü gazete 290bin den fazla satılıyor, normalde tirajı 30bin civarında. Olay nedir? Adnan Menderes Londra'da konferansta bulunan dış işleri bakanına Kıbrıs görüşmelerinde yardımcı olmak adına, 6 Eylül gecesi saat 00:04'te mit elemanlarına Selanik'teki Atatürk'ün evini bombalatıyor. Malum 6-7 Eylül olaylarıda bunun hakkında haber yapan gazetenin kışkırtmasıyla alevleniyor. Bu olaylarda İstanbuldaki Rumların evleri dükkanları yağmalanıyor. Tabi bunun planı 4 Eylül akşamı Florya'da hükümet üyelerinin katıldığı bir yemekte yapılıyor.

Şimdi bu adam asılmasa mıydı? Bu kadar ucuz bir oyun kurgulanır da bu açığa çıkmaz mı?

Peki günümüzde aynı şeyler yaşanmıyor mu? Reyhanlı? Uludere? Gezi Parkı? Suriyeli muhaliflere destek? Libyanın işgaline destek? Mübarek'in düşmesine destek? Özelleştirmeler? daha şimdi aklıma gelmeyen bir çok olay ve hepsinin sonunda medyanın gazetelerin ortak başlıklarıyla halkı yönlendirmesi?

Yahu her gün 7-8 gazete birebir aynı manşeti atıyor bu ülkede..  Bu zihniyet 58 yıl önce neyse hala aynı zihniyet değişmedi. Demokrasi treni!! Bunu unutmayın, aynen şöyle derler: Demokrasi bir trendir, gideceğimiz yere kadar biner gideriz sonrada iner işimizi yaparız.

Bu arada bunlar iş yaptıklarını zannederken, birde dış güçler var. Onlara sorun bu treni? Onlar der ki; biz trene binmeyiz rayları döşeriz..

Anlayan anlar artık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder