18 Temmuz 2013 Perşembe

Şeyhler Vadisi..

Türkiye tarihinin en karalık dönemi.. Son 10 yıllık Akp iktidarı.. Aksini hala iddia eden var ise Şeyhler Vadisini ya görmekten aciz  ya da görmek istemiyor..

Evet Şeyhler Vadisi.. Aynı dizide gördüğümüz gibi mafyasal bir örgütlenme, illegal işlerle çok yakından ilgilenme, haksızlık, adaletsizlik, namussuzluk hepsi bu vadide..

Şeyhler Vadisini biraz tanımak için yapılanmasına bakalım. Adı üstünde zaten başında zatı şahaneler bulunuyor ve onlara bağlı dalkavuklar var. Bunlar kan emici birer sülük gibi milletin vicdanına yapışmış, din diyerek, Allah diyerek, milletin özgürlüğünün ırzına geçiyorlar, yaşama haklarına tecavüz ediyorlar.

Bunu yapmak öle kolay değil, önce milletin gözünü görmez, kulaklarını duymaz, beyinlerini işlemez hale getirmeleri gerek ve bunu yaptılar. Şeyhleri icazet vermezse tuvalete gitmeyen bir yığınlar kümesi oluşturdular. İnsanların vicdanlarıyla oynayarak başardılar.

Din elden gidiyorlar ile yollara çıktılar Kubilay Asteğmen zamanında, o günler geçti bunlar dini kurtardığı gibi üstüne yenisini alasını inşa ettiler. Burda din üzerinden konuşmak istemem ama apaçık ortadaki İslam'da yeri olmayan her şeyi hak budur diyerek insanlara yedirdiler. Şimdi gerçeği anlatamadığınız yığınlar var, çünkü insanlar tanrılarından çok bu şeyhlere tapar oldular. Bu putperestlikten farklı mı? Tanrıyla birey arasına kim ne hakla girebilir, İslam'da bunun adı şirk koşmaktır.

Neyse vadiye dönelim... Bu vadinin ekonomisi şöyle işler. Yüzlerce yıldır köylünün çiftçinin ortak malı olan yaylaları, tarım arazileri, şirketlere 30-40 seneliğine kiralanır, o köylü ve çiftçiler acaba işsiz kalırlar mı diye düşünen olmaz.

Sonra bu vadinin kendini gizlemesi için siyasi organı var. Adı Akp. Bu organı meclise bir tümör gibi yayıldı, her seçimde daha da büyüdü, nasıl oldu bu iş, şeyhler emretti tebaaları Akp'ye oyunu verdi. Bu mecliste bütçe çalışmaları gibi ekonomik bir denetleme gerektiren hallerde olur. Denetlemenin olması bunların işine hiç gelmez. O zaman Sayıştayı ortadan kaldırırlar sorunda kalmaz.

Bunlar dini cihattan ibaret sanırlar. Fırsatını buldukça kan dökerler. Yahu kurban keserken bile hayvana şefkat gösterirsin de öyle kesersin kan dökersin, bunlar şeyhleri uğruna 19 yaşındaki Ali'leri sokak aralarında sopalarla döve döve öldürürler, bunlar milletin içinde Ethem'lerin kafasına sıkarak öldürürler, bunlar palalarla kadınları kovalar tekmeler sonra yaptığının arkasında duramayan kancıklar gibi yurtdışına kaçarlar.

Bunlar gerçekten alçak ve namussuzdurlar. Aslına bakarsanız tarif etmeye küfür bulamazsınız.

Şeyhler Vadisi, bir kolu da medyası. Kurşunları programları, gazetelerindeki manşetleri. Millet ya okumaz, ya okumaya zamanı yoktur hayat mücadelesinde, ya da gazete almaya parası yoktur. Bu yüzden bunlar gider gazetelerinin hepsine aynı manşeti attırırlar sayfalarının yarısı kadardır, gazete bayiilerinin önünden geçerken gözüksün diye, o da yeter kafa yıkamaya onların gözünde, işte düşünceleri bu kadar adice.

Daha var Şeyhler Vadisinden anlatacaklarım, şimdilik ön sevişmeyi yaptık sayalım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder