22 Temmuz 2013 Pazartesi

Provakatör mü?

Kürt sorunu, barış süreci, çözüm süreci, Güneydoğu Anadolu sorunu vs. gibi bir sürü isimle lanse edilen bir problem yumağı var Türkiye'nin önünde ve bunun 29 yılında baş aktör pkk adlı terörist örgüt.

Ama bugünlerde öyle bir süreçten geçiyoruz ki 29 yıllık teröristler bugün baş tacı ediliyor bu ülkede hemde eski Genelkurmay Başkanı Silivri'de terörist olarak suçlanırken. Bunun sebebi nedir?

Büyük Ortadoğu Projesi olsun, Amerika'nın oyunu olsun, Avrupa Birliği karışsın, ne olursa olsun bu sürecin kontrolü Türkiye'nin elindedir. Eğer devlet olarak karar alınıp uygulanırsa böyle bir örgütün bu topraklarda barınamayacağını herkes biliyor. 2001-2002 yıllarında sıfıra inmiş bir örgüt şimdi toprak sevdasında.

Bu Kürt kökenli vatandaşlarımızın bir problemi değil, pkk onların temsilcisi değildir. Şimdi baktığımızda yalanlar üzerinden siyaset oyunlarıyla birşeyler yapılıyor ve insanlar kandırılıp yönlendiriliyor.

Bu olayın Irak ayağı, İran ve Suriye ayağıda var olmakla beraber beni ilgilendiren Türkiye topraklarıdır. Şimdi buna değinelim bir nebze.

Malum bölgede 2-3 günde bir bir eylem molotoflar taşlar havada uçuşuyor, silahlı ve düzenli birlikler devlet otoritesini tanımadan yollarda denetleme yapıyor ve daha pek çok şey varken, medyada sağolsun bunları 1 dakikalık yayınlarla geçiştiriyor. O sırada da bu terörist grubu provakatör olarak adlandırıyor. Dün akşam ki TRT-1 haberlerini bulup izlemenizi öneririm. Devlet televizyonu teröriste provakatör diyor.

Bunun sebebi malum, hükümet yani akp yanlış bir yola girdi ve bunu kabul etmiyor. Şimdi bunu sürdürmek zorunda yoksa verilen sözlerini tutmamış olacak ki kesinlikle inanıyorum bunun karşılığında bir çıkarıda vardır ve yaptırımlarda vardır. Neyse bir eylem yapılıyor, açıkça belli ki pkk destekli bir eylem ve silahlı insanlar var zarar veriyorlar etrafa. Devlette bunlara provakatör diyor, çünkü onlar barış sürecinin aslında iyi gittiğini ve bu insanların bu iyi gidişi sindiremeyen insanlar olduğunu lanse ediyor.

Bir kere kendi topraklarımız içinde bir savaş mı var ki barış süreci deniyor. Orada bir halk ayaklanması mı var nedir? Orada olan şey açık, bölgedeki çeşitli ülkelere yayılmış hem hükümet hemde dışarıdan destek alan 5-6 bin kişilik silahlı gerilla birlikleri, bunun yanında yeni filizlenmiş 1000 kadar kendilerinin polis dediği daha düzenli bir birlik ve bunların uzantısı olan şehir yapılanmasına dahil 10 bin kadar örgüt üyesi birde tabi ki mecliste bdp var. Bunlara artık provakatör deniyor, terörist değil.

Şimdi sayılar az ama ekonomik destekleri o kadar büyük ki bu örgütün, artık Türkiyenin elinde bulunmayan silahlarla dolaşıyorlar, üstüne üstlük her gün farklı bir şehirde büyük çaplı bir organizasyon kesinlikle yapılıyor, hesap edin siz para miktarını.

Sonuç olarak bu konuda sağduyu olmatansa artık aagresif davranılmasını isteyen bir vatandaşım. Düşüncelerimi paylaşan artık sabrı kalmamış hergün pkk haberini görmekten duymaktan bıkmış insanlarda çok fazla. Fakat bu hükümetin vatan hainlerinden oluştuğunuda biliyoruz. Bu sebeple çözüm sürecinin en başında hükümetin düşmesini hainlerin cezlandırılmasını temenni ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder