31 Temmuz 2013 Çarşamba

Ekonomik Kriz Geliyor..

Başlık atarken kendimi felaket tellalı gibi hissettim, ama maalesef yazmak durumundayım.

Evet nereden çıktı şimdi ekonomik kriz diyenleriniz elbette vardır. Arkadaşlar mevcut duruma biraz göz atıp gelecekteki takvime de bakınca büyük ihtimalle gerçekleşeceğini düşündüğü için ekonomik kriz geliyor diyorum.

Önceki yazılarımdan birinde önümüzdeki seçimlerde mevcut hükümetin değişeceğini daha doğrusu tasfiye edileceğini belirtmiştim. İşte olay tam olarak buna bağlı.

Son 11 yılda bu hükümetin kurduğu sömürü düzeni insanımızı fakirleştirirken, nüfusun 100 de 1'inden daha azını hak etmediği bir servete kavuşturdu. Ve bu azınlık hala gücüne güç katma peşinde devlet ihalelerinde boy göstermekte. Ciddi manada bir kapital birikimi yaratmış durumdalar,ülke ekonomisi ise umurlarında değil. Ellerinde ki sermayeyle yeni iş sahası oluşturmaktan çok parayı bir mal olarak kullanıp kolay yoldan para kazanıyorlar. Yani parayla para kazanmak sözünün aslı bu kişiler içindir ya da para parayı çekerde diyebiliriz.

8 ay sonra seçim sürecine girdiğimizde benim düşüncelerime göre hükümet tasfiye edilecek, edilmezse bile zaten çok büyük güç kaybetmiş olacak. Sonrasında ise yolsuzlukları gerçekten hızlı bir şekilde ortaya çıkmaya başlıyacak. Ama şu bir gerçek çok fazla yolsuzluk var ve meblası da çok fazla.

İşte bu yolsuzluk araştırmalarından kaçması gereken bir azınlık sermayedar grubumuz var. Şu sıralarda merkez bankasının sürekli müdehalesiyle hızlı bir şekilde yükselmesi engellenen dolar kuru yavaş yavaş 2.25'lere gelecek. Bu seçimlere kadar büyük ihtimalle gerçekleşecek. İnsanlar zaten farketmeden yine kaybetmiş olacaklar.

Fakat işin asıl can sıkıcı yani bu seçimden sonraki gün.. Bu kapital sahibi kişiler, ciddi şekilde suçlanacakları bir ortamda bulunmak istemeyecekler ve kaçacaklar. Daha doğrusu paraları kaçacak. Türk lirası olarak kaçsa hadi yine bir derece yinede zararlı olsada, fakat şu sıralarda piyasadaki bankalardaki dövizin yaklaşık yüzde 90'ı u kişilere ait. Bu dövizin piyasadan çekilmesi durumunda neler olabileceğinin farkında olarak, hem devlet adamlarının ayık olması gerekiyor.

Şimdi düşünebilirsiniz bişey olmaz dünya krizi bile teğet geçti falan vs. Fakat oradan da etkilendik yeteri kadar ve asıl dalga seçimle beraber gelebilir. Şu anda piyasaya güven pompalayanlar ilk kaçacak olanlardır, zaman içinde bunu zaten hepimiz göreceğiz.

Bir önlemi var mı? Maalesef yok. Hepimize şimdiden geçmiş olsun. 8 ay sonra bu yazımı hatırlamanız dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder