7 Eylül 2013 Cumartesi

Son 10 Yılda Sporumuz

Bu akşam izlediğim Türkiye-Yunanistan basketbol maçından sonra, bu yazıyı yazmak zorunda hissettim. Her alanda bizlere çizilen pembe tablonun bir yalandan ibaret olduğunu fark etmemiz gerekiyor. 

Şimdi bu akpyi, bu tayyipi, bu zihniyeti başa getirenler özellikle okusun ve vicdanları sızlasın. Bu hükümeti ben çok eleştirdim daha önce, ama gerçekleri yazdım. O yüzden gücenen gücensin, kızan kızsın bu sefer gerçekleri yazarken fikrimi de zikredicem.

Başa geldiklerinde sporda devraldıkları miras şöyle;

2000 yılında futbolda tepedeyiz Galatasaray'la. 
2002 yılında Dünya Kupasında 3. olduk.
2001 yılı Avrupa Basketbol Şampiyonasında 1. olduk.
2000 yılı Olimpiyat Oyunlarında judo, halter, güreşte olimpiyat altını aldık. Halil Mutlu ve Hamza Yerlikaya'yı herkes tanır zaten.
Bireysel yıldızımız var mıydı? Oda vardı. Hakan Şükür'den tut Semih Saygıner'e, Sergen Yalçın'dan Hidayet Türkoğlu'na, Halil Mutlu'dan Süreyya Ayhan'a daha pek çok adı geçince efsane diye torunlarına anlatacağın sporcularımız vardı..

Şimdi ne hale geldik bakalım..

Futbolda Dünya Kupasına gitmek için her maçı kazanmak zorunda olduğumuz noktadayız,
Basketbol Avrupa Şampiyonasından an itibariyle rezil olarak elendik, şampiyon adayı, Dünya Şampiyonası 3.sü geldik, 3'te 0'la havlu attık.
2013 Halter takımından 8 kişi dopingli çıktı,
2013 Atletizm takımından da 8 kişi dopingli çıktı,
Olimpiyat Şampiyonu Aslı Çakır Alptekin en fenası, 1500 metre koştu duygulandırdı ağlattı, inandık millet olarak bir şeylere belki de, o da dopingli çıktı bizi hayal kırıklığına uğrattı.

Ya bizim buz pateni yapan Tuğba Karademir adlı sporcumuz var. Destek görmediği için sporu bıraktı. Arkasından gelen 14-15 yaşında Sıla var, 20 küsür uluslararası yarışta birinci olmuş. Antrenörü destek istiyor, cevap ergenliği geçsin bakarız. Bir kız çocuğunun yapabileceği en zarif sporlardan birini zihniyetinizle kirlettiniz.

Daha neler aklıma bir gelse, neler yazıcam neler.. Kırkpınar yağlı güreşlerinde 19 sporcunda doping çıktı, milli sporumuz bu bizim, ayıptır kültürüne Osmanlı hayalleri kuruyosunuz..

Muay Thai Türkiye şampiyonu Engin Çoruh anlatıyor, 10 çift eldiveni 45 sporcu kullanıyoruz..

Geçen ayın 5'inde 31 atlet dopingli diye men edildi. Yahu Nevin Yanıt bile dopingli çıktı, daha genç 1-2 yıl ceza alır 3-4 sene daha koşar dediniz.

Yazsam daha milyon tane rezillik.. Şimdi neden böyle oldu. Açık açık yazıyorum düşündüklerimi.

1) Aldın büyük sporcularımızı siyasete soktun tayyipcim, aferin oyları aldın iyi halt ettin, bırakta o adamlar bildiği işi yapsın, gençleri yetiştirsin.

2) Milli benlik adına bir şey bırakmama çaban çok etkili oldu, milli sporcu dediğin adam ölene kadar o sahada yırtacak kendini arkadaş, bu basketbol takımının hali ne böyle? Sen git Cenk Akyol'a sar ona laf yetiştir.

3) tayyip yolsuzluk, rakkaselik, kolay yoldan paraya kavuşmak gibi davranışları o kadar güzel icra ettiniz ki arkadaşlarınla beraber, sporcuna tesir etti bu, dopingini yapıyor, çıkıyor koşuyor, kazanıyor. Bak keser döndü sap döndü gün geldi hesap döndü. Senin hesabının kesilmesine de şurada üç-beş ay kaldı.

Şimdi gelelim olimpiyat aşkına..

tayyip senin bildiğin sporlarla olimpiyat oyunlarını yazıyorum. Bak, yağlı kayış (polise karşı çapulcular), poker (pokerface var ya çaktırmaz hani, onu da tam yapamadın neyse), monopoly (inşaatlar, köprüler, tüneller, bilmem neler ama paralar gelsin ha), bide modern dans (siyasi arenada böyle rakkas görülmedi).

ATATÜRK "Ben sporcunun, zeki, çevik ve ahlaklısını severim." demiş.

tayyip en çok ırkçı sporcu sevdiğini rıza kayaalpten biliyoruz, söze gerek yok..

al işte daha ne yapıcaz savaş çıkartıyoruz, abd'ye yancılık yapıyoruz, toprakları israile satıyoruz, barajları satıyoruz, madenleri satıyoruz, mezhep kavgası çıkarıyoruz, daha çoook şeyler yapıyoz biz...
olimpiyatı vermeleri lazım ki bi gündem değişsin, halk böle ağzı açık salak salak alkış tutsun falan, o arada savaş mı oluyo? olsun amk, ekonomi mi çöktü? koy götüne, haydeeee!


Ahanda sana olimpiyat, kovala çapulcuları madalyanı fetoş taksın...

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder